Testovanie od Petry Křížovej

Testovanie od Petry Křížovej

Mgr. Petra Křížová, DiS.
Vedoucí pro odbornou výuku - obor Dentální hygienistka
3.lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Praha

Současná doba přináší mnoho rizikových faktorů v podobě přísunu nadměrného množství cukrů, rafinovaných potravin, ovocné džusy a vysokou spotřebu kávy a čajů atd.

Nedostatečná hygiena vede k hromadění plaku, namnožené bakterie produkují více kyseliny a dochází k demineralizaci a vzniku zubního kazu. Neodstraněný plak také působí na měkké zubní tkáně (na dásně). Prvními varovnými podněty může být halitóza (zápach z úst), krvácení dásní či barevné změny na zubech.

Pokud se bavíme o prevenci, tak se bavíme o každodenním perfektním odstranění plaku ze zubů i mezizubních prostor. K jeho odstraňování používáme kartáčky a pomůcky na čištění mezizubních prostor. Součástí pravidelné péče je i zubní pasta s obsahem účinných látek podle potřeby.

V současné době se zvyšuje počet lidí s alergií na některé složky zubních past, homeopaty, kteří nemohou používat všechny pasty a hledají alternativy.

Řešením může být kartáček Soladey. Nabízí pohodlné uchopení, jednoduše vyměnitelné hlavice, ekologické řešení (nevyhazuje se celý kartáček, ale pouze opotřebovaný násadec se štětinami. Má variantu pro děti i dospělé. Se středně měkkými a měkkými štětinami. V několika barevných variantách.

Používá se jako obyčejný kartáček. Při čištění je nutné dodržet dostatečné množství světla. Po navlhčení štětiny s vodou, vyčistit zuby jemně a důkladně. Čím déle je upuštěno od plivání, tím více slin v ústech funguje prostřednictvím iontové chemické reakce na rozpuštění plaku na zubech a také k odstranění skvrn.

Zubní kartáček Soladey má jednoduchý tvar (vzhled) s rovně zastřiženými vlákny. Při správné technice a dodržení zásady dostatečného množství světla odstraňuje zubní plak, snižuje množství biofilmu v ústech, zbavuje špatného dechu, a to pomáhá předcházet onemocnění zubů a dásní u dětí i u dospělých.